Email podrška info@iqcomputers.rs
Call Centar 021/453-833
021/453-834
060/0453-833
060/0453-834
Radno vreme Pon-Pet 09:00-17:00

Dve trećine ikada prodatih Apple uređaja još vek u upotrebi

Posted on

apple

 

Poznato je da se Apple uređaji odlikuju kvalitetom i dugoročnošću, ali sada polako postaje jasnije i u kojoj meri. Naime, analitičari su otkrili da oko 64 % iPhone, iPad, Mac i Apple Watch uređaja, koji su ikada prodati, i dalje ostaju u upotrebi. Ovo je verovatno najprecizniji način merenja zadovoljstva korisnika proizvodima kompanije, a svakako je mnogo bolji način od anketiranja.

CEO kompanije Tim Cook je nedavno objavio da se bar jednom mesečno koristi 1,3 milijarde Apple uređaja, što je porast sa jedne milijarde sa početka 2016. godine.

Ovo je analitičara Horasa Dediua navelo na razmišljanje i proračunavanje, pa je analizirao četvoromesečne finansijske rezultate kompanije za pomenute dve godine i otkrio da je kompanija isporučila 586,7 miliona uređaja, dok je ukupan broj aktivnih uređaja preko 300 miliona. Dediu je potom koristio logističku funkciju za ubacivanje Apple rezultata u grafikon za poslednjih 10 godina, koji pokazuje stopu zadržavanja Apple uređaja od strane korisnika.

On tvrdi da njegov grafikon svakako nije precizan ali da je najbolja tehnika, koja je radila i u ranijim situacijama. Ono što njegov grafikon pokazuje, jeste da korisnici upotrebljavaju Apple uređaje tokom dugog vremenskog perioda, što sugeriše da su zadovoljni njima. Dediu ističe da je precizno određivanje zadovoljstva korisnika veoma teško, ali i kritično u određivanju dugoročnog razvoja kompanije.

Izvor: Benchmark.rs