Email podrška info@iqcomputers.rs
Call Centar 021/453-833
021/453-834
060/0453-833
060/0453-834
Radno vreme Pon-Pet 09:00-17:00

Facebook konačno ukida Explore Feed

Posted on

facebook

 

Nakon nekoliko meseci testiranja, Facebook je konačno doneo odluku o odvojenom prikazu stranica, brendva i oglašivača, a ona je, očekivano, negativna. Ovaj koncept počeo je da se testira prošle jeseni u šest zemalja, uključujući i našu, a testovi su sada završeni, te se od ovog koncepta odustalo.

Podsećamo, glavna odlika ove promene bila je u tome da korisnim ima dva odvojena prikaza – News Feed bio je rezervisan za objave prijatelja i porodice, dok je Explore Feed bilo mesto za brendove, stranice i oglašivače. Pokazalo se da korisnici nisu bili zadovoljni ovim modelom, dok su stranice još ranije negodovale zbog ove odluke.

“Ljudi ne žele dva odvojena feeda. U ispitivanjima, korisnici su istakli da nisu zadovoljni objavama koje vide i time da imaju dva odvojena feeda, koji im nisu značajno više pomogli da se više povezuju sa prijateljima i familijom”, istakao je Adam Moseri, šef Facebook News Feeda.

Dakle, Facebook odlučio da okonča test. Kompanija takođe gasi i Explore tab. Facebook ističe da test ne predstavlja izgubljeno vreme, jer je otkrio da korisnici ne žele dva feeda.

Izvor: Benchmark.rs